ATOS Core

3D scanner på størrelse med en bog

ATOS Core har et ekstremt kompakt design og er på størrelse med en bog.
Det særlige ved ATOS Core-designet er, at det består af et smalt scannerhoved med integreret optik og elektronik. Dette resulterer i en meget stabil og robust løsning, der er nem og intuitiv at håndtere. 

ATOS Core scanneren kan bruges til reverse engineering, 3D måling og inspektion. 3D scanneren fra GOM anvender stereokamera setup, kombineret med den nyeste Blue Light Technology, der gør scanningsprocessen uafhængig af omgivelsernes lys. Scanneren anvender også og Triple Scan Technology, hvilket resulterer i bedre data på komplekse og skinnende overflader.

3D scanneren ATOS Core

ATOS Core fås med 2 eller 5 megapixel kameraer, og har et fast måleområde. Det faste måleområde betyder, at hele sensorhovedet byttes ud, når der skiftes måleområde. Operatøren undgår således at skifte og justere linser, samt kalibrere systemet, hvis måleområdet skal skiftes.

ATOS Core-serien er anvendelig til små og mellemstore emner på op til ca. en halv meter. 

ATOS Core fås i tre serier, der hver især løser forskellige behov. Inden for hver serie er der en række sensorhoveder med forskellige måleområder.

  • Essential Line er til simpel scanning, der bruges til reverse engineering, dokumentation og 3D print.

  • Professional Line er til opmåling og kvalitetskontrol med omfattende analyse og inspektionsmuligheder. Kan også bruges til reverse engineering.

  • Kinematics Line er til opmåling og kvalitetskontrol i et automatiseret setup med robotintegration i ATOS ScanBox 4105.

Det er muligt at opgradere fra Essential Line til Professional eller Kinematics Line, hvis behov eller måleopgaver ændrer sig. 

Under scanningen projiceres et præcist mønster af striber (fringe projection) ned på emnets overflade, og optages af de to kameraer, som er kalibrerede i stereokamerasetup. Der opsamles data på de overflader, hvor de to kameraers ”synsfelter” er overlappende.

I denne proces er projektoren i midten passiv og bidrager alene med projektion af striber. Ved at bruge Triple Scan Technology, gøres projektoren til en kalibreret enhed i målingen, og dermed er det muligt at opsamle data ved hjælp af et enkelt kamera i kombination med projektorenheden.

På denne måde opsamler scanneren data på emnet i følgende overlappende synsfelter: 

  • Venstre kamera / Højre kamera
  • Venstre kamera / Projektor
  • Højre kamera / Projektor

Ordet Triple Scan Technology refererer således til, at der i scanningsprocessen bruges tre forskellige metoder til dataopsamling. Da både kameraer og projektor er kalibrerede, kan alle tre elementer bruges i udregningen af koordinater.

Ved at anvende Triple Scan Technology opnås en fordel ved scanning af emner med blanke overflader, fordybninger og kompleks geometri.

Projektorenheden på ATOS-scannere er baseret på Blue Light Technology, hvilket betyder at scanneren projicerer lys fra et specifikt blåt frekvensområde ned på emnet. Hermed kan omgivelsernes lys filtreres fra i scanningsprocessen, så det ikke forstyrrer og skaber støj i målingen. Den kraftige Blue Light lyskilde resulterer således i effektiv og hurtig måling.

ATOS Core
Målevolumen MV45 - MV500
Kamerapixels 2M, 5M
Punkttæthed 0,02 mm - 0,31 mm
Setup Manuelt, Automatiseret
Udskiftelige linser Nej
Blue Light Technology Ja
Triple Scan Technology Ja

ATOS ScanPort 

ATOS ScanPort er en semiautomatiseret 3D scannerløsning, der kombinerer high-end udstyr med automatisering i et kompakt design.

GOM ScanCobot

GOM ScanCobot er en omkostningseffektiv løsning til at komme i gang med automatiseret 3D scanning af emner op til 500 mm og 50 kg. 

ATOS ScanBox serie 4

ATOS ScanBox 4105 er et fuldautomatiseret målesystem, som er velegnet til kontrol af mindre emner op til 500 mm og 100 kg.