ATOS Triple Scan

Robust og fleksibel industriel scanner

ATOS Triple Scan er GOMs high-end 3D scanner, der er baseret på banebrydende opmålings- og projiceringsteknologi.

Den særligt udviklede Triple Scan-teknologi resulterer i høj præcision, samt forbedret og hurtigere måling på komplekse og blanke emner. Scanneren kan desuden konfigureres til et fuldautomatisk setup, hvor både scanning og rapportering kører uden operatørindblanding. 

ATOS Triple Scan er en Blue Light 3D scanner. Mange forveksler denne scannertype med en laserscanner, men hvor laserscanneren typisk er til større arealer som bygninger og installationer, er Blue Light scanneren med sin høje præcision ideel til emneopmåling og kvalitetskontrol.

Kombinationen af Blue Light Technology, der gør målingen uafhængig af omgivelsernes lys, og et robust design, gør scanneren meget velegnet til opmåling uden for målelaboratoriet.

3D scanneren ATOS Triple Scan

ATOS Triple Scan passer til enhver måling. Med to high-resolution kameraer og stor fleksibilitet i måleområderne, er det både muligt at scanne små detaljerede emner og meget store emner som vindmøllekomponenter med en høj lokal opløsning. Ved opmåling af meget store emner kombineres scanningen med fotogrammetri.

Scanneren fås med forskellige kamerapixels og adskillige måleområder.

ATOS Triple Scan er ideel til industrien. Scanneren er en robust og stabil løsning i høj kvalitet, der leverer hurtig 3D scanning. Scanneren kan benyttes til mange forskellige formål, såsom: 

  • Emneopmåling og kvalitetskontrol
  • Reverse engineering
  • Rapid prototyping
  • CAM bearbejdning
  • 3D modellering

ATOS Triple Scan er et komplet målesystem til højpræcisionsmåling. Der medfølger professionelt inspektionssoftware, samt oplæring og support.

Under scanningen projiceres et præcist mønster af striber (fringe projection) ned på emnets overflade, og optages af de to kameraer, som er kalibrerede i stereokamerasetup. Der opsamles data på de overflader, hvor de to kameraers ”synsfelter” er overlappende.

I denne proces er projektoren i midten passiv og bidrager alene med projektion af striber. Ved at bruge Triple Scan Technology, gøres projektoren til en kalibreret enhed i målingen, og dermed er det muligt at opsamle data ved hjælp af et enkelt kamera i kombination med projektorenheden.

På denne måde opsamler scanneren data på emnet i følgende overlappende synsfelter: 

  • Venstre kamera / Højre kamera
  • Venstre kamera / Projektor
  • Højre kamera / Projektor

Ordet Triple Scan Technology refererer således til, at der i scanningsprocessen bruges tre forskellige metoder til dataopsamling. Da både kameraer og projektor er kalibrerede, kan alle tre elementer bruges i udregningen af koordinater.

Ved at anvende Triple Scan Technology opnås en fordel ved scanning af emner med blanke overflader, fordybninger og kompleks geometri.

Projektorenheden på ATOS-scannere er baseret på Blue Light Technology, hvilket betyder at scanneren projicerer lys fra et specifikt blåt frekvensområde ned på emnet. Hermed kan omgivelsernes lys filtreres fra i scanningsprocessen, så det ikke forstyrrer og skaber støj i målingen. Den kraftige Blue Light lyskilde resulterer således i effektiv og hurtig måling.

ATOS Triple Scan
Målevolume MV38 - MV2000
Kamerapixels 8M, 16M
Punkttæthed 0,01 mm - 0,61 mm
Setup Manuelt, Automatiseret
Udskiftelige linser Ja
Blue Light Technology Ja
Triple Scan Technology Ja
Software ATOS Professional

ATOS Plus

ATOS Plus er tilbehør til ATOS scannere og er en kombination af 3D scanning og fotogrammetri. Med ATOS Plus opnås en fuldstændig automatiseret emneopmåling. Læs mere.

ATOS ScanBox serie 5

ATOS ScanBox 5108 og den større udgave ATOS ScanBox 5120 håndterer måling af emner op til 2000 mm og 500 kg. Læs mere.

ATOS ScanBox serie 6

ATOS ScanBox 6130 er et åbent system. Velegnet til inspektion og kvalitetskontrol af store komponenter op til 3000 mm og 2000 kg. Læs mere.