ATOS ScanBox BPS

3D scanning med automatisk emnefødning

ATOS ScanBox BPS er et automatiseret målesystem, som består af ATOS ScanBox 5108, en PLC interfacestation og et pallettesystem fra Erowa. Dette er en løsning til komplet digitalisering af emneserier med emner op til 500 mm i højden.

Håndteringssystemet gør det muligt at læsse og aflæsse emner automatisk i 3D scanneren. Det betyder, at målesystemet kan være selvkørende i op til 11 timer og dermed optimere måleprocessen.

ATOS ScanBox BPS er særligt udviklet til at imødekomme behovet for hurtig gennemløbstid, minimal operatørindflydelse og maksimal maskinudnyttelse. 

ATOS ScanBox BPS

Med 3D scanning opmåles hele emnets overflade, hvilket giver dig indblik i skjulte fejl og mangler.

De scannede data giver mulighed for at analysere enkelte eller serier af emner og udføre komplet emneopmåling. Det giver dig en større forståelse for emnets karakteristika og trends i en produktion.

ATOS ScanBox BPS er velegnet til opmåling af forskellige typer emner, men den er særligt udviklet til opmåling af elektroder og turbinekomponenter.

Inden for sprøjtestøbning kræver fremstillingen af et enkelt værktøj ofte op til 50 elektroder. Derfor er det en fordel med et målesystem, som er selvkørende og dermed kan sikre et mere effektivt produktionsflow hele døgnet rundt.

Derudover er ATOS ScanBox BPS udstyret med stærke airfoil funktionaliteter, som resulterer i måleresultater, der lever op til luftfartsstandarterne AC7130-4 og AS13003. 

For at ATOS ScanBox BPS kan være selvkørende, skal emner markeres med fx en RFID-chip og placeres i pallettesystemet. Mærkningen indeholder alle nødvendige informationer om emnet som fx komponenttype og serienummer.

Med mærkningen kan emneveksleren automatisk opspore de tilknyttede informationer, som afgør, hvilket måleprogram 3D scanneren skal anvende og hvilken form for inspektion, der skal foretages på hvert enkelt emne.

Med ATOS ScanBox BPS elimineres brugerindflydelsen i målingen, hvilket øger driftsikkerheden. Derudover giver systemet mulighed for at holde måleprocessen kørende i døgndrift.

  Løsning 1 Løsning 2 Løsning 3  
Typisk anvendelse Elektroder Turbineblade Turbineblade  
Maks. emnestørrelse Ø50 mm Ø72 mm Ø115 mm  
Maks. emnehøjde (incl. fikstur) 150 mm 300 mm 500 mm  
Maks. emnevægt 20 kg 20 kg 40 kg  
Maks. størrelse emneparti 132 88 25  
Typisk selvkørende timer 11 8 3  

ATOS 5

ATOS 5 er en high-end 3D scanner med kraftig LED lyskilde, der sikrer data i høj præcision til en række forskellige anvendelser. Fås i både manuelt og automatiseret setup.

ATOS Plus

ATOS Plus er tilbehør til ATOS scannere og er en kombination af 3D scanning og fotogrammetri. Med ATOS Plus opnås en fuldstændig automatiseret emneopmåling.