Rekonstruktion af figur fra TV reklame

3D scanning af Brøleren til CAD konstruktion og masseproduktion.

Det tidligere byggecenter Råd & Dåd (nu XL-BYG) kørte en årrække en serie TV reklamer med en figur kaldet Brøleren. Råd & Dåd ønskede at få produceret en miniudgave af deres TV figur, som kunne sælges i byggecentrene.

Opgaven
Den originale Brøler fra TV reklamerne var ca. 130 centimeter høj og fremstillet i bløde silikonematerialer med kunstigt hår som pels. Rekonstruktionen af figuren skulle laves som en skalamodel, der var ca. 20 cm høj.

Ved brug af 3D scanning skabte Zebicon en digital 3D model af denne figur, der kunne nedskalers og efterfølgende danne grundlag for CAD konstruktion af støbeforme og produktionsudstyr.

Resultatet
Reverse engineering-opgaven med Brøleren resulterede i overflademodel (solid) udarbejdet i konstruktionssoftwaren PRO/Engineer. Denne overflademodel fungerede som CAD grundlag til den endelig 3D konstruktion af skalamodelen.

Gengivet med tilladelse fra RÅD & DÅD samt Uncle Grey.

Se reklamefilm med Brøleren.

3D scanning

3D scanning

3D scanning er en teknologi, der kan skabe en digital 3D model af et fysisk emne. Teknologien bruges primært til reverse engineering-opgaver eller kvalitetskontrol og emneopmåling. Læs mere