Art Toys

Håndmodellerede skulpturer med en mission

De farverige kvindeskulpturer "U Go Grlz" er skabt af kunstner Bine Lehmann med en mission om at påvirke, udfordre og inspirere til en anden forståelse af skønhed. En forståelse, der rummer kvinder og mennesker, som vi er flest, forskelligartede og smukke som vi ER. U Go Grlz er en reminder om, at hvis du er glad, så er du smuk. 

Som et led i at finde den bedste produktionsform af U Go Grlz, fik Bine Lehmann 3D scannet flere af sine håndmodellerede figurer hos Zebicon. Opgaven udsprang af en forretningsmæssig tankegang og formålet var at reproducere og skalere værkerne.

Det mest givende for mig er at modellere og male figurerne. Det er mindre inspirerende at modellere den samme figur mange gange, og det vil aldrig blive en tro kopi. – Bine Lehmann

De første U Go Grlz blev udformet i papirler med mange små detaljer, hulrum og tynde arme og fingre. Detaljer som blev digitaliseret og dokumenteret med Zebicons high-end 3D scanner.

Ved at arbejde med 3D scanning og forskellige fremstillingsmetoder, har kunstner Bine Lehmann lært meget om sine produkter.

Drømmen er på et tidspunkt at kunne 3D printe disse Art Toys, men Bine Lehmann har måtte erkende at produktionsomkostningerne til 3D print på nuværende tidspunkt er for høje til formålet. Derfor har hun i dag justeret på fremstillingsmetoden.

Jeg håber, at jeg kan komme tilbage til at benytte mig af 3D, for 3D scanning og 3D print er helt ideelt til reproduktion. – Bine Lehmann

Foreløbigt skaber Bine Lehmann originalerne til U Go Grlz i Polymer Clay, som er et mere fast materiale end papirler, hvorefter hun laver en silikonestøbeform af skulpturerne, som bruges til at håndstøbe de farverige kvindefigurer.

Efter en positiv oplevelse på Formlandmessen med stor interesse for U Go Grlz, har Bine Lehmann fået flere idéer til produktionen og har fundet frem til den optimale fremstillingsproces, hvor hun ser store muligheder med 3D teknologien.

Jeg vil helst tilbage til at modellere U Go Grlz i papirler, fordi det er et fantastisk og medgørligt materiale at arbejde med.

Derefter vil jeg gerne have 3D scannet originalerne, så de kan skaleres, modificeres og bruges til forskellige formål så som julepynt, øreringe, vægdekorationer og sparegrise, eller blot større Art Toys. – Bine Lehmann

Bine Lehmann planlægger at 3D printe de tilpassede varianter og bruge dem til at lave støbeformene til den videre produktion af Art Toys.

3D scanning

3D scanning er en teknologi, der kan skabe en digital 3D model af et fysisk emne. Teknologien bruges primært til reverse engineering-opgaver eller kvalitetskontrol og emneopmåling.