ZEISS ScanCobot

Effektiv scanning med kollaborativ robot

ZEISS ScanCobot er en omkostningseffektiv løsning til at komme igang med automatiseret 3D scanning af små og mellemstore emner.

Systemet har integreret kollaborativ robot, motoriseret rotationsbord og en ATOS 3D scanner, i én kompakt enhed på hjul, som gør det hurtigt og nemt at transportere systemet fra en lokation til en anden. Med ZEISS ScanCobot er det dermed nemt at anvende måleudstyret on-site og på tværs af afdelinger. 

Med ZEISS ScanCobot er det slut med manuelt at positionere 3D scanneren for at opfange data fra forskellige vinkler.

Ved hjælp af et brugervenligt interface automatiseres måle- og inspektionsprocessen, fra emnet er placeret på rotationsbordet, til målerapporten er færdig. Den automatiserede proces resulterer i ensartede scanninger samt sikrer høj præcision og datakvalitet, hvilket er en fordel ved opmåling af emneserier.

Sammenlignet med de øvrige automatiserede scannerløsninger fra Carl Zeiss GOM Metrology, kan ZEISS ScanCobot betegnes som et "entry-level-produkt". Det er en ideel løsning til virksomheder, som har et ønske om at automatisere måleprocessen, men endnu ikke har behov for en high-end ScanBox-løsning. 

ZEISS ScanCobot programmeres i det virtuelle målerum (VMR), som giver en funktionel repræsentation af den virkelige verden.

Her er det muligt at importere PMI data, lave offline og online programmering, udføre 3D simulering af målingen samt automatisere dataopsamling, inspektion og rapportering. 

Dermed er VMR en fuld integrerbar løsning, som tillader komplet reproduktion af automatiserede måleprocesser.
 

Med ZEISS ScanCobot er det også muligt at anvende teknologien Auto Teaching, som reducerer behovet for bestemte kompetencer inden for robotprogrammering.

Ud fra CAD partens geometrier kan softwaren beregne, hvordan scanneren skal positionere sig for at opmåle emnets detaljer og overfladegeometrier. Dermed gør Auto Teaching det let at indstille systemet til automatisk opmåling af emner. 

  ZEISS ScanCobot  
Dimensioner 975 x 755 mm  
Arbejdshøjde 1000 mm  
Strømforsyning Standard, 100-240 V (1 fase, 16 A)  
Maks. emnestørrelse Ø500 mm  
Maks. emnevægt Op til 50 kg  
Fastmontering til gulv Nej  
Sensor kompatibilitet ATOS Q  

ATOS Q

ATOS Q er en kompakt 3D scanner, som er er udstyret med udskiftelige linser og en kraftig LED lyskilde, der sikrer data i høj kvalitet. Scanneren kan anvendes i både manuelt og automatiseret setup.