ATOS ScanBox serie 6

Produktiv opmåling af emner op til Ø3500 mm

ATOS ScanBox er et fuldautomatisk 3D målesystem fra Carl Zeiss GOM Metrology, baseret på 3D scanning og robotteknologi. Systemet kombinerer den nyeste teknologi med automatisering og høj sikkerhed.

ATOS ScanBox serie 6 består at to varianter, som er konstrueret til hurtig opmåling af store tunge emner som fx støbegods, fastspændte emner eller værktøjer op til 3,5 m.

Ved at kombinere systemet med 3D scanneren ATOS 5X, der har en ekstra kraftige lyskilde, tillader denne serie både høj produktivitet og høj opløsning.

ATOS ScanBox 6135

ATOS ScanBox 6235

ATOS ScanBox 6235 har to arbejdsområder, som kan operere uafhængigt af hinanden. Det betyder, at 3D scanneren kan opmåle emner i det ene område, mens operatøren klargør emner på rotationsbordet i det andet og dermed øge produktiviteten yderligere.   

ATOS ScanBox serie 6 har en åben indgang, hvilket gør det nemt at placere store tunge emner ved hjælp af fx truck eller kran. Arbejdsområdet er sikret ved hjælp af gulv- og lyssensorer, som hindrer robotten i at køre i det arbejdsområde, hvor der opleves aktivitet.

Med et fuldautomatisk målesystem, optimeres din emneopmåling og kvalitetskontrol. Når først scanningsprocessen er programmeret, udføres 3D scanning uden indblanding af operatører. På den måde, opnås et forøget output på kortere tid.

Kalibreringensprocessen er automatiseret og indbygget i systemet. Dette letter arbejdsgangen for operatører og sikrer korrekt opsætning og dermed korrekt og præcis opmåling.

I en produktion er det vigtigt at identificere, analysere og korrigere kvalitetsmæssige problemstillinger så hurtigt som muligt og her bliver der typisk kvalitetstjekket mange emner af samme slags.

Måleprocessen af fastspændte emner optimeres yderligere ved brug af et multi-part fikstur, da det ikke er nødvendigt at udskifte fiksturet mellem målingerne.

Med den nye generation af ATOS ScanBox serie 6, kan rotationsbordets positionering styres via en touchskærm. Denne feature gør det nemmere for operatøren at udskifte emnerne i fiksturet.

  ATOS ScanBox 6135 ATOS ScanBox 6235
Dimensioner 4500 × 4500 × 3250 mm 7665 × 4500 × 3250 mm
Strømforsyning 200-500 V (3 faser, 16 A) 200–500 V (3 faser, 16 A)
Maks. emnestørrelse Ø3500 mm 2 × Ø3500 mm
Maks. emnevægt 5000 kg 2 x 5000 kg
Antal scannere 1 1
Automatiserede akser 7 8
Antal rotationsborde 1 2
Indgang Lyssensor Lyssensor
Dørvidde 2850 mm 2850 mm
Fastmontering til gulv Ja Ja
Lastemetode Manuelt, kran, truck Manuelt, kran, truck
Sensor kompatibilitet ATOS 5, ATOS 5X ATOS 5, ATOS 5X

ATOS 5

ATOS 5 er en high-end 3D scanner med kraftig LED lyskilde, der sikrer data i høj præcision til en række forskellige anvendelser. Fås i både manuelt og automatiseret setup.

ATOS 5X

ATOS 5X er en industriel 3D scanner med ekstra kraftig lyskilde baseret på laser. Med ATOS 5X opnås en ekstremt hurtigt scanneproces af store emner. Fås til automatiseret setup. 

ATOS Plus

ATOS Plus er tilbehør til ATOS scannere og er en kombination af 3D scanning og fotogrammetri. Med ATOS Plus opnås en fuldstændig automatiseret emneopmåling.