ATOS 5X

Automatiseret 3D scanning af store emner

ATOS 5X er udstyret med en ekstrem kraftfuld laser lyskilde, og kan scanne meget store emner i høj hastighed. Scanneren bruges udelukkende i automatiseret setup, og er udviklet til bilindustrien, hvor hele karosserier 3D scannes og kvalitetskontrolleres ved denne metode.

En 3D scanning resulterer i data på hele emnets overflade, hvilket gør det muligt at lave omfattende proces- og kvalitetskontrol, der visualiserer skjulte fejl og mangler. Dermed fremskyndes og effektiviseres produktionsprocessen. 

I kombination med ATOS ScanBox-serien, er ATOS 5X en robust high-end scannerløsning til storskala opmåling.

ATOS 5X er baseret på laserlys, som genererer ultra skarpt lys. 

Det skarpe lys gør at måleområder op til 1000 mm kan scannes ekstremt hurtigt. Med ATOS 5X opnås en scanningstid på 0,2 sekunder pr. scan. Det betyder, at selv store emner kan opmåles på kort tid.

En komplet overflademåling af et bilkarosseri indvendig og udvendig tager typisk 30 minutter med ATOS 5X i automatiseret setup. Inklusiv præcis dokumentation af komplekse geometrier og avanceret inspektion af radier, kanter og huller.

Et ATOS målesystem er en komplet løsning, som består af hardware og tilhørende parametrisk, sporbart software til dimensionering og analyse. Den driftssikre softwareløsning styrer ATOS scanneren, producerer præcise 3D overfladedata og giver adgang til omfattende inspektion- og rapporteringsværktøjer.

Inden montage af fysiske dele, kan scanningerne sammenlægges digitalt. Dermed opnås information om uhensigsmæssige sprækker og samlinger på et tidligt stadie. 

  ATOS 5X  
Målevolumen MV320 - MV1000  
Kamerapixels 12M  
Punkttæthed 0,07 mm - 0,24 mm  
Setup Automatiseret  
Udskiftelige linser Ja  
Laser Light Source Ja  
Triple Scan Technology Ja  

ATOS Plus

ATOS Plus er tilbehør til ATOS scannere og er en kombination af 3D scanning og fotogrammetri. Med ATOS Plus opnås en fuldstændig automatiseret emneopmåling.

ATOS ScanBox serie 6

ATOS ScanBox 6135 og 6230 er velegnet til opmåling af store komponenter op til 3500 mm og 5000 kg.

ATOS ScanBox serie 7 & 8

Den største ATOS ScanBox-serie på markedet. Perfekt til måling af store emner såsom køretøjer og lign.