Bronzefigur

Moderne billedhugger bruger 3D scanning til kunsteksperiment

Kunstneren Gudrun Steen-Andersen er en figurativ billedhugger. Hendes skulpturer strækker sig fra realistiske afbildninger til det mere abstrakte.


Opgaven
Gudrun Steen-Andersen ønskede at 3D scanne skulpturen Satellite for at få en nøjagtig digital rekonstruktion til et kunstnerisk eksperiment.

Resultatet
Udover at forstørre Satellite figuren på baggrund af de scannede 3D data, ønskede Gudrun Steen-Andersen at eksperimentere med at lægge forskellige overflader på scanningen ved hjælp af 3D softwaren Rhino. Med disse forsøg ville hun udforske forskellige kunstneriske udtryk af samme skulptur ved henholdsvis fin- og stormasket overfladestruktur med udgangspunkt i et billede af en viftekoral

”Dette forsøg er opfyldelsen af en længe næret drøm om at tage hul på en - for mig - helt ny måde at arbejde på. En måde, som åbner op for uanede udtryksmuligheder, og jeg er sikker på, at dette blot er begyndelsen,” forklarer Gudrun Steen-Andersen om sit arbejde.

Den oprindelige skulptur er lavet i bronze, men det er endnu ikke besluttet, hvilket materiale den endelige skulptur skal laves i, når det eksperimentelle arbejde er færdigt.

3D scanning

3D scanning er en teknologi, der kan skabe en digital 3D model af et fysisk emne. Teknologien bruges primært til reverse engineering-opgaver eller kvalitetskontrol og emneopmåling.