Måleopgaver

Brug Zebicon som ekstern måleafdeling

Hos Zebicon er vi specialister inden for 3D scanning og industriel måleteknik. Vi udfører 3D scanning og opmåling som serviceydelser og forhandler optiske målesystemer fra det tyske firma Carl Zeiss GOM Metrology.

Med state-of-the-art udstyr og stor know-how både teknisk og fagligt, kan vi hjælpe dig med både simple og komplekse målinger. 

Hos Zebicon tilbyder vi at være din sparringspartner inden for metrologi og 3D måleteknik. Vi har bredt branchekendskab og bruger dette til at forbedre og udvikle nye måletekniske løsninger på tværs af brancher.

3D opmåling af alle størrelser emner

Zebicon tilbyder serviceydelser inden for 3D emneopmåling af alle former for emne, værktøj eller komponent.

En 3D opmåling kan enten ske ved hjælp af 3D scanning, der resulterer i en komplet overflademåling, med CT scanning, som dokumenterer både indvendige og udvendige geometrier, eller som 3D koordinatmåling, hvor kun udvalgte punkter kontrolleres. 

Emneopmåling kan eksempelvis bruges til:  

 • Kvalitetskontrol og partverifikation
 • First article inspection/First out of tool test
 • Emnegodkendelse efter tegningsspecifikationer og/eller Geometriske Produkt Specifikationer (GPS)
 • Geometrisk problemanalyse og problemidentifikation

Digital 3D rekonstruktion

Zebicon tilbyder serviceydelser inden for reverse engineering og 3D rekonstruktion på alle typer emner inden for design, kunst og industri. Afhængig af emnets størrelse og mobilitet, udføres opgaverne enten i Zebicons målelaboratorium eller on-site hos kunden.

3D scanning til reverse engineering er den hurtige genvej i udviklingsfasen, da der på kort tid skabes en komplet digital 3D model af et emne. Udover at danne grundlag for CAD konstruktion, kan de scannede data skaleres, kopieres og spejlvendes.

Reverse engineering kan bruges til: 

 • Designprocesser og konstruktionsarbejde
 • 3D dokumentation af mastermodeller
 • Prototypefremstilling og 3D print
 • Simulering
 • Animation og visuel fremstilling

Inspektion af fiberstruktur og luftlommer

Zebicon tilbyder materialeanalyse af mindre emner med henblik på at inspicere og dokumentere fiberstruktur, luftindeslutninger og indvendige brud. En sådan type analyse udføres ved hjælp af CT scanning, også kaldet Computer Tomografi.

CT scanning er røntgenteknologi, hvilket betyder at både indvendig og udvendig geometri dokumenteres og materialedetaljer kan analyseres. 

Materialeanalyse kan bruges til: 

 • Dokumentation og dimensionering af luftindeslutninger
 • Inspektion af fiberstruktur, indvendige brud og revner

Inspektion af print og elektronikkomponenter

Zebicon tilbyder analyse af elektronikkomponenter og monterede emner med henblik på at dokumentere interaktion mellem elementer, lodninger, printbaner, kortslutning m.m. Analysen bruges typisk til at af- eller bekræfte fejlkilder, og til at tjekke om komponenter er placeret hensigtsmæssigt efter montage.

Analyse af komponenter udføres ved hjælp af CT scanning. Processen er non-destruktiv, så det er muligt at dokumentere detaljer uden at ødelægge eller demontere emnet.

Analyse af komponenter kan bruges til: 

 • Kontrol af printbaner, kontaktpunkter og forbindelser
 • Tjek af lodninger og kortslutninger
 • Kontrol af interaktion mellem elementer 

Kim Soele Demant

Teknisk chef
+45 41 96 49 53
ksd@zebicon.com 

 

Kontakt Kim og hør nærmere

3d scanning

3D scanning

3D scanning er en teknologi, der kan skabe en digital 3D model af et fysisk emne. Teknologien bruges primært til reverse engineering-opgaver eller kvalitetskontrol og emneopmåling
 

Læs mere

CT scanning

CT scanning

CT scanning er røntgenscanning i 3D og kaldes også computer tomografi. Teknologien er ideel til emneopmåling og materialeanalyse, da både indvendige og udvendige geometrier dokumenteres. 


Læs mere

Fotogrammetri

Fotogrammetri

Fotogrammetri er optisk 3D koordinatmåling. Teknologien bruges til kvalitetskontrol af store emner, verifikation af fixturer og holdeværktøjer, samt statisk deformationsanalyse.

Læs mere