ATOS Q

Kompakt og alsidig 3D scanner til hurtig emneopmåling

ATOS Q er en pålidelig og alsidig 3D scanner, som leverer fuld sporbarhed i målingen, selv ved barske forhold, hvorfor den er velegnet til komplekse måle- og inspektionsopgaver. 

3D scanneren fra GOM er specifikt udviklet til industrien og er den perfekte kombination af design, teknologi og ydeevne.

ATOS Q er skabt med fokus på praktisk anvendelse, hurtig opmåling og høj datakvalitet.  

ATOS Q, 3D scanner

Med et kompakt design og en vægt på kun 4 kg er ATOS Q en 3D scanner, der let kan flyttes rundt. Derudover er det et robust system, som er sikret mod støv og vandsprøjt, hvilket gør den velegnet til opmåling i både målerum og produktion.

Letvægtscanneren kan bruges manuelt på en trefod eller stander, men kan også konfigureres i et fuldautomatisk setup, hvor både scanning og rapportering kører uden operatørindblanding.  

ATOS Q er en fleksibel og alsidig 3D scanner, som er velegnet til forskellige industrier og kan anvendes til formål såsom: 

  • Emneopmåling og kvalitetskontrol
  • Reverse engineering
  • Dokumentation

Som flere af GOMs øvrige 3D scannere, anvender ATOS Q teknologierne Triple Scan og Blue Light Technology. Med udskiftelige linser sikrer ATOS Q høj præcision i målingen af små og mellemstore emner. 

ATOS Q, 3D scanning i produktionen

Under scanningen projiceres et præcist mønster af striber (fringe projection) ned på emnets overflade, og optages af de to kameraer, som er kalibrerede i stereokamerasetup. Der opsamles data på de overflader, hvor de to kameraers ”synsfelter” er overlappende.

I denne proces er projektoren i midten passiv og bidrager alene med projektion af striber. Ved at bruge Triple Scan Technology, gøres projektoren til en kalibreret enhed i målingen, og dermed er det muligt at opsamle data ved hjælp af et enkelt kamera i kombination med projektorenheden.

På denne måde opsamler scanneren data på emnet i følgende overlappende synsfelter: 

  • Venstre kamera / Højre kamera
  • Venstre kamera / Projektor
  • Højre kamera / Projektor

Ordet Triple Scan Technology refererer således til, at der i scanningsprocessen bruges tre forskellige metoder til dataopsamling. Da både kameraer og projektor er kalibrerede, kan alle tre elementer bruges i udregningen af koordinater.

Ved at anvende Triple Scan Technology opnås en fordel ved scanning af emner med blanke overflader, fordybninger og kompleks geometri.

Projektorenheden på ATOS-scannere er baseret på Blue Light Technology, hvilket betyder at scanneren projicerer lys fra et specifikt blåt frekvensområde ned på emnet. Hermed kan omgivelsernes lys filtreres fra i scanningsprocessen, så det ikke forstyrrer og skaber støj i målingen. Den kraftige Blue Light lyskilde resulterer således i effektiv og hurtig måling.

ATOS Q har tilmed en ekstra kraftig LED lyskilde, som resulterer i high-speed scanning ved selv besværlige overflader.

ATOS Q
Målevolume MV100 - MV500
Kamerapixels 8M, 12M
Punkttæthed 0,03 mm - 0,15 mm
Setup Manuelt, Automatiseret
Lyskilde LED
Udskiftelige linser Ja
Blue Light Technology Ja
Triple Scan Technology Ja
Software ATOS Professional

GOM ROT 350 

GOM ROT 350 er et automatiseret rotationsbord, som bruges i forbindelse med 3D scanning af mindre emner. Læs mere.

GOM ScanCobot

GOM ScanCobot er en omkostningseffektiv løsning til at komme igang med automatiseret 3D scanning af emner op til 500 mm og 50 kg. Læs mere.

ATOS ScanBox serie 4

ATOS ScanBox 4105 er et fuldautomatiseret målesystem, som er velegnet til kontrol af mindre emner op til 500 mm og 100 kg. Læs mere.