ATOS Q

Kompakt og alsidig 3D scanner til hurtig emneopmåling

ATOS Q er en pålidelig og alsidig 3D scanner, som leverer fuld sporbarhed i målingen, selv ved barske forhold, hvorfor den er velegnet til komplekse måle- og inspektionsopgaver. 

3D scanneren fra GOM er specifikt udviklet til industrien og er den perfekte kombination af design, teknologi og ydeevne.

ATOS Q er skabt med fokus på praktisk anvendelse, hurtig opmåling og høj datakvalitet.  

ATOS Q, 3D scanner

Med et kompakt design og en vægt på kun 4 kg er ATOS Q en 3D scanner, der let kan flyttes rundt. Derudover er det et robust system, som er sikret mod støv og vandsprøjt, hvilket gør den velegnet til opmåling i både målerum og produktion.

Letvægtscanneren kan bruges manuelt på en trefod eller stander, men kan også konfigureres i et fuldautomatisk setup, hvor både scanning og rapportering kører uden operatørindblanding.  

ATOS Q er en fleksibel og alsidig 3D scanner, som er velegnet til forskellige industrier og kan anvendes til formål såsom: 

  • Emneopmåling og kvalitetskontrol
  • Reverse engineering
  • Dokumentation

Som flere af GOMs øvrige 3D scannere, anvender ATOS Q teknologierne Triple Scan og Blue Light Technology. Med udskiftelige linser sikrer ATOS Q høj præcision i målingen af små og mellemstore emner. 

ATOS Q, 3D scanning i produktionen

Under scanningen projiceres et præcist mønster af striber (fringe projection) ned på emnets overflade, og optages af de to kameraer, som er kalibrerede i stereokamerasetup. Der opsamles data på de overflader, hvor de to kameraers ”synsfelter” er overlappende.

I denne proces er projektoren i midten passiv og bidrager alene med projektion af striber. Ved at bruge Triple Scan Technology, gøres projektoren til en kalibreret enhed i målingen, og dermed er det muligt at opsamle data ved hjælp af et enkelt kamera i kombination med projektorenheden.

På denne måde opsamler scanneren data på emnet i følgende overlappende synsfelter: 

  • Venstre kamera / Højre kamera
  • Venstre kamera / Projektor
  • Højre kamera / Projektor

Ordet Triple Scan Technology refererer således til, at der i scanningsprocessen bruges tre forskellige metoder til dataopsamling. Da både kameraer og projektor er kalibrerede, kan alle tre elementer bruges i udregningen af koordinater.

Ved at anvende Triple Scan Technology opnås en fordel ved scanning af emner med blanke overflader, fordybninger og kompleks geometri.

Projektorenheden på ATOS-scannere er baseret på Blue Light Technology, hvilket betyder at scanneren projicerer lys fra et specifikt blåt frekvensområde ned på emnet. Hermed kan omgivelsernes lys filtreres fra i scanningsprocessen, så det ikke forstyrrer og skaber støj i målingen. Den kraftige Blue Light lyskilde resulterer således i effektiv og hurtig måling.

ATOS Q har tilmed en ekstra kraftig LED lyskilde, som resulterer i high-speed scanning ved selv besværlige overflader.

ATOS Q
Målevolumen MV100 - MV500
Kamerapixels 8M, 12M
Punkttæthed 0,03 mm - 0,15 mm
Setup Manuelt, Automatiseret
Lyskilde LED
Udskiftelige linser Ja
Blue Light Technology Ja
Triple Scan Technology Ja

GOM ROT 350 

GOM ROT 350 er et automatiseret rotationsbord, som bruges i forbindelse med 3D scanning af mindre emner.

GOM ScanCobot

GOM ScanCobot er en omkostningseffektiv løsning til at komme i gang med automatiseret 3D scanning af emner op til 500 mm og 50 kg. 

ATOS ScanBox serie 4

ATOS ScanBox 4105 er et fuldautomatiseret målesystem, som er velegnet til kontrol af mindre emner op til 500 mm og 100 kg.