CT scanning

3D computer tomografi

CT scanning er røntgenscanning i 3D og kaldes også computer tomografi. Teknologien er ideel til emneopmåling og materialeanalyse, da både indvendige og udvendige geometrier dokumenteres.

Med CT scanning er det muligt at inspicere hulrum, kanaler og andre skjulte detaljer samt analysere interaktioner mellem parter efter montage. 

CT scanning
CT scanning

3D computer tomografi fungerer ved, at et emne placeres foran en røntgenkilde og roterer 360º.

Mens emnet roterer, optages et stort antal røntgentværsnitsbilleder på et detektorpanel, og disse billeder kan ved hjælp af avanceret software kombineres til en komplet 3D model.

CT scanning bruges primært til kvalitetskontrol og emneopmåling, materialeanalyse, samt analyse af komponenter og montage.

Hos Zebicon tilbyder vi serviceydelser inden for CT scanning af mindre emner. Ved brug af GOM CT kan vi røntgenscanne emner på op til Ø200 mm x H. 200 mm.

Case: CT scanning af tube lock

Tube lock

Sonion A/S ønskede at få opmålt et lille plastemne, som skulle analyseres med henblik på emnegodkendelse, samt dokumentation af luftlommer og fiberstruktur.

Læs casen

CT scanning af plastemne

Plastemne

Oticon A/S ønskede opmåling og kvalitetskontrol af delkomponenten "hook". Zebicon brugte CT scanning til at opmåle ind- og udvendige geometrier.

Læs casen

Case: CT scanning af et headset

Headset

GN Netcom ønskede at få større viden om interaktionen mellem indvendige elementer i et færdigtmonteret headset, som placering og kobling mellem ledinger, print og højttaler.

Læs casen

Hos Zebicon er vi specialister inden for 3D scanning og industriel måleteknik. Vi udfører 3D scanning og opmåling som serviceydelser og forhandler optiske måleudstyr fra det tyske firma GOM.

Med stor know-how både teknisk og fagligt, kan vi hjælpe med at vælge den rette løsning, hvis I overvejer at investere i eget system. Vi gennemfører naturligvis den nødvendige træning og undervisning i forbindelse med et køb af måleudstyr og yder support efterfølgende.

GOM logo

CT scanneren fra GOM er udstyret med et automatiseret rotationsbord, hvilket betyder at GOM CT automatisk placerer emnet optimalt i scanningsprocessen. Dermed opmåles emner altid med den højest mulige opløsning.

GOM CT er udstyret med to ekstra akser på rotationsbordet, som centrerer emnet på en let måde.

Specielt for GOM CT er featuren 'temperature balancing', som gør at temperaturen ikke stiger under målingen, dermed undgås deformation af emner under måleprocessen.

Derudover kalibrerer GOM CT hele målevolumen samtidigt. Kalibreringen er fuldautomatisk og kan udføres af kunden.

GOM CT
Dimensioner 2130 x 2200 x 1230 mm
Vægt 4800 kg
Strømforsyning 400 V (3 faser, 16 A)
X-ray kilde 225 kV
3K-detektorpanel 3008 x 2512 pixels
Voxel størrelse 2 µm - 80 µm
Kalibrering Fotogrammetrikalibrering
Automatiserede akser 5
Maks. emnestørrelse Ø200 mm, H. 200 mm
Temperaturbalancering Ja
I/O Port Ja
Projektleder, Kim Demant Andersen

Kim Demant Andersen

Projektleder
+45 41 96 49 53
kda@slet-dette.zebicon.com 

 

Kontakt Kim og hør nærmere

GOM Volume Inspect

GOM Volume Inspect

GOM Volume Inspect er en software til komplet analyse og visualisering af CT data. Softwaren er ideel til analysering af indvendige geometrier, luftindeslutninger og fiberstrukturen.

Læs mere

CT scanning

CT måleopgaver

Hos Zebicon udfører vi CT scanning som serviceydelse. Få opmålt dine emner til en fast lav pris, eller få et tilbud på din måleopgave. Vi står klar til at give dig faglig rådgivning og CT scanning i højeste kvalitet. 

Læs mere