Deformation- og bevægelsesanalyse

Digital Image Correlation (DIC)

Optisk 3D deformationsanalyse er et alternativ til traditionelle strain gauge metoder, hvor mekanisk deformation omsættes til elektrisk modstand.

Ved optisk deformationsanalyse, også kaldet Digital Image Correlation (DIC), optager to kameraer emnet under belastning, og efterfølgende beregnes spændinger, tøjninger, forflytninger m.m. ved hjælp af avanceret software.

Zebicon er forhandler af målesystemet ARAMIS, som anvendes til 3D deformations- og bevægelsesanalyse. 

Carl Zeiss GOM Metrologys system til 3D deformationsanalyse og Digital Image Correlation (DIC) hedder ARAMIS.

ARAMIS er ideelt til måling over tid, og kan ved statisk og dynamiske belastninger måle og bestemme 3D deformationer, flytninger, accelerationer og tøjninger i faktiske komponenter eller materialeprøver.

Optisk 3D deformationsanalyse kan bruges til:

  • Bestemmelse af materialekarakteristika (Youngs modul, FLC)
  • Komponentanalyse (vibrationer, holdbarhed)
  • Verifikation af Finite Element Analyse

Målesystemet ARAMIS kan også anvendes til optisk 3D bevægelsesanalyse, som erstatter accelerometre og andre konventionelle metoder til måling af forflytninger og bevægelse.

3D bevægelsesanalyse kan bruges til: 

  • Dynamisk analyse af komponenter
  • Drop test
  • Verifikation af simulering 

Ved optisk bevægelsesanalyse, også kaldet 3D motion analysis, optager to kameraer en dynamisk proces, som f.eks. nødstop eller et dørsmæk. Ved hjælp af specialudviklet software beregnes forflytninger og deformationer, der illustreres i form af vektorer.

Hos Zebicon er vi specialister inden for 3D scanning og industriel måleteknik. Vi udfører 3D scanning og opmåling som serviceydelser og forhandler optiske måleudstyr fra det tyske firma Carl Zeiss GOM Metrology.

Med stor know-how både teknisk og fagligt, kan vi hjælpe med at vælge den rette løsning, hvis I overvejer at investere i eget system. Vi gennemfører naturligvis den nødvendige træning og undervisning i forbindelse med et køb af måleudstyr og yder support efterfølgende.

ARAMIS SRX

ARAMIS SRX er et high-end 3D kamerasystem til komplet overflademåling og punktbaseret måling og er velegnet til deformation- og bevægelsesanalyse. 

Hurtig opmåling, høj stabilitet og driftssikkerhed gør ARAMIS SRX ideel til opmåling i industrien. Læs mere.

ARAMIS 3D Camera

ARAMIS 3D Camera-serien er et alternativ til ARAMIS SRX. Målesystemet anvendes til research og industriel opmåling af både små komponenter og store emner.

Med ekstra hurtigt målehastighed er ARAMIS 3D Camera velegnet til opmåling af emner med høj acceleration. Læs mere

ARAMIS Adjustable

ARAMIS Adjustable giver præcise 2D og 3D koordinater til analyse af statisk- og dynamiskbelastede komponenter.

Systemet har et variabelt måleområde og er ideel til researchinstitutioner og universiteter, som arbejder med adskillige applikationer. Læs mere.

Jeppe H. Laursen

CEO
+45 41 96 49 55
jhl@zebicon.com 

 

Kontakt Jeppe og hør nærmere