Automatiseret 3D scanning

Emneopmåling uden operatørindflydelse

3D scanning er en teknologi, der kan skabe en digital 3D model af et fysisk emne. Teknologien tager udgangspunkt i et lysmønster, der projiceres ned på emnet, og kaldes derfor også 3D lysscanning eller 3D hvidlysscanning. 

De fuldautomatiske målesystemer fra Carl Zeiss GOM Metrology adskiller sig fra manuel 3D scanning ved at have en eller flere programmerbare robotter, der udfører scanninger. Derved opnås en højere hastighed og større effektivitet ved opmåling af emneserier eller tilbagevendende emner.

Med specialiseret software kan robotten nemt programmeres til at udføre selv komplicerede måleopgaver.

GOMs serie af automatiserede 3D scanner-løsninger hedder ATOS ScanBox. Systemet kan benytte forskellige ATOS 3D scannere, alt efter emnestørrelse og behov.

Fælles for alle ATOS ScanBox-løsninger er: høj repeterbarhed ved gentagende målinger, hurtig opmåling til kvalitetskontrol af emneserier.

Specielt for ATOS ScanBox-linjen er softwaret kaldet VMR (Virtual Measuring Room). Dette program simulerer robot- og kamerabevægelser i forhold til emnet inden den fysiske scanning påbegyndes.

Systemet tager højde for genskin og justerer for at få den optimale position, uden at påføre skade på emne eller operatør.

ZEISS ScanCobot 

ZEISS ScanCobot er en omkostningseffektiv løsning til at komme i gang med automatiseret 3D scanning af emner op til 500 mm og 50 kg. 

ATOS ScanBox serie 4

ATOS ScanBox 4105 er et fuldautomatiseret målesystem, som er velegnet til kontrol af mindre emner op til 500 mm og 100 kg. 

ZEISS ScanBox serie 5

ZEISS ScanBox 5110, 5120 og 5130 kan håndterer måling af emner op til hhv. 1000, 2000 og 3000 mm og 2000 kg.

ATOS ScanBox serie 6

ATOS ScanBox 6135 og 6230 er velegnet til opmåling af store komponenter op til 3500 mm og 5000 kg.

ATOS ScanBox serie 7 & 8

Den største ATOS ScanBox-serie på markedet. Perfekt til måling af store emner såsom køretøjer og lign.

Hos Zebicon er vi specialister inden for 3D scanning og industriel måleteknik. Vi udfører 3D scanning og opmåling som serviceydelser og forhandler optiske måleudstyr fra det tyske firma Carl Zeiss GOM Metrology.

Med stor know-how både teknisk og fagligt, kan vi hjælpe med at vælge den rette løsning, hvis I overvejer at investere i eget system. Vi gennemfører naturligvis den nødvendige træning og undervisning i forbindelse med et køb af måleudstyr og yder support efterfølgende.

Ammeraal Beltech Modular har investeret i den fuldautomatisk ATOS ScanBox 4105

Ammeraal Beltech Modular

Modularproducenten Ammeraal Beltech Modular har investeret i den fuldautomatisk ATOS ScanBox 4105, som bruges kvalitetskontrol af værktøjer og emner. 

Læs casen

HBN-Teknik har investeret i den fuldautomatisk ATOS ScanBox 5120

HBN-Teknik A/S

HBN-Teknik har investeret i den fuldautomatisk ATOS ScanBox 5120, som skal bruges til indkøring og kvalitetstjek af emner.
 

Læs casen

HN Group har investeret i den fuldautomatisk ATOS ScanBox 4105

HN Group A/S

Plastvirksomheden HN Group har investeret i den fuldautomatisk ATOS ScanBox 4105, som bruges til dokumentation og kvalitetskontrol. 
 

Læs casen