3D scanning

Skab en digital model af et fysisk emne

3D scanning er en teknologi, der kan skabe en digital 3D model af et fysisk emne. Teknologien tager udgangspunkt i et lysmønster, der projiceres ned på emnet, og kaldes derfor også 3D lysscanning eller 3D hvidlysscanning.

Teknologien er i dag så avanceret, at metoden kan bruges til geometrisk opmåling, på lige fod med taktile målemaskiner. Med 3D scanning måles hele emnets overfladegeometri i stedet for blot enkelte punkter. 

Zebicon er dansk distributør af optisk måleudstyr fra Carl Zeiss GOM Metrology, hvis 3D scannere har forskellige egenskaber der imødekommer forskellige behov.

Fælles for disse 3D scannerne er: yderst præcis 3D opmåling, detaljerede scan i høj opløsning, hurtig dataopsamling, avanceret inspektionsfunktionalitet, komplet geometrisk analyse og omfattende rapporteringsmuligheder.

3D scanning bruges primært til reverse engineering-opgaver eller kvalitetskontrol og emneopmåling.

ATOS 5

ATOS 5 er en high-end 3D scanner med kraftig LED lyskilde, der sikrer data i høj præcision til en række forskellige anvendelser. Fås i både manuelt og automatiseret setup.

ATOS 5X

ATOS 5X er en industriel 3D scanner med ekstra kraftig lyskilde baseret på laser. Med ATOS 5X opnås en ekstremt hurtigt scanneproces af store emner. Fås til automatiseret setup. 

ATOS Q

ATOS Q er en kompakt 3D scanner, som er er udstyret med udskiftelige linser og en kraftig LED lyskilde, der sikrer data i høj kvalitet. Scanneren kan anvendes i både manuelt og automatiseret setup.

ATOS Compact Scan

ATOS Compact Scan er en lille letvægts 3D scanner, som fås med flere forskellige måleområder, hvilket gør det muligt at scanne både små og store emner manuelt.

GOM Scan 1

GOM Scan 1 er en kompakt og robust 3D scanner, som er intuitiv at bruge og velegnet til hurtig og præcis opmåling af små og mellemstore emner. Denne manuelle scanner har et fast målevolumen og fås i tre varianter.  

T-SCAN hawk 2

T-SCAN hawk 2 er en håndholdt 3D laserscanner, som er intuitive at bruge og velegnet til alt fra reverse engineering til kvalitetskontrol, selv i barske og svært tilgængelige miljøer.

Katja Ramsing

Salgschef
+45 41 96 49 56
kr@slet-dette.zebicon.com 

 

Kontakt Katja og hør nærmere

Case: 3D scanning af vindmøllenav

Vindmøllenav

Zebicon lavede en komplet overfladescanning af fire vindmøllenav, som efterfølgende blev sammenlignet med CAD parten.
 

Læs casen

Case: 3D scanning af ventilatorvinge

Ventilatorvinge

Multi-Wing International A/S ønskede viden om afbøjning på en ventilatorvinge. Zebicon 3D scannede emnet og sammenlignede de scannede data med vingens CAD part.

Læs casen

Case: 3D scanning af bronzefigur

Bronzefigur

Kunstneren Gudrun Steen-Andersen ønskede at 3D scanne skulpturen Satellite for at få en nøjagtig digital rekonstruktion til et kunstnerisk eksperiment.

Læs casen