3D scanning

Skab en digital model af et fysisk emne

3D scanning er en teknologi, der kan skabe en digital 3D model af et fysisk emne. Teknologien tager udgangspunkt i et lysmønster, der projiceres ned på emnet, og kaldes derfor også 3D lysscanning eller 3D hvidlysscanning.

Teknologien er i dag så avanceret, at metoden kan bruges til geometrisk opmåling, på lige fod med taktile målemaskiner. Med 3D scanning måles hele emnets overfladegeometri i stedet for blot enkelte punkter. 

3D scanning
ATOS scanner til emneopmåling

GOMs serie af 3D scannere hedder ATOS og består af en række systemer med forskellige egenskaber.

Fælles for alle ATOS systemer er: yderst præcis 3D måling, detaljerede scan i høj opløsning, hurtig dataopsamling, avanceret inspektionsfunktionalitet, komplet geometrisk analyse og omfattende rapporteringsmuligheder.

3D scanning bruges primært til reverse engineering-opgaver eller kvalitetskontrol og emneopmåling.

ATOS 5

ATOS 5 er en high-end 3D scanner med kraftig LED lyskilde, der sikrer data i høj præcision til en række forskellige anvendelser. Fås i både manuelt og automatiseret setup. Læs mere.

ATOS 5X

ATOS 5X er en industriel 3D scanner med ekstra kraftig lyskilde baseret på laser. Med ATOS 5X opnås en ekstremt hurtigt scanneproces af store emner. Fås til automatiseret setup. Læs mere.

ATOS Triple Scan

ATOS Triple Scan er en high-end 3D scanner, der er ideel til industrien. Scanneren er en stabil og robust løsning til både manuel og automatiseret scanning. Læs mere.

ATOS Q

ATOS Q er en kompakt 3D scanner, som er er udstyret med udskiftelige linser og en kraftig LED lyskilde, der sikrer data i høj kvalitet. Scanneren kan anvendes i både manuelt og automatiseret setup. Læs mere.

ATOS Capsule

ATOS Capsule er en high-end 3D scanner, der er ideel til industrien. Scanneren fås med høj opløsning og er optimal til både manuel og automatiseret scanning. Læs mere.

ATOS Compact Scan

ATOS Compact Scan er en lille letvægts 3D scanner, som fås med flere forskellige måleområder, hvilket gør det muligt at scanne både små og store emner manuelt. Læs mere.

ATOS Core

ATOS Core en kompakt 3D scanner, som er nem at håndtere og betjene. Scanneren fås med 2 eller 5 MP kameraer, og kan bruges i både manuelt og automatiseret setup. Læs mere.

Hos Zebicon er vi specialister inden for 3D scanning og industriel måleteknik. Vi udfører 3D scanning og opmåling som serviceydelser og forhandler optiske måleudstyr fra det tyske firma GOM.

Med stor know-how både teknisk og fagligt, kan vi hjælpe med at vælge den rette løsning, hvis I overvejer at investere i eget system. Vi gennemfører naturligvis den nødvendige træning og undervisning i forbindelse med et køb af måleudstyr og yder support efterfølgende.

GOM logo
Case: 3D scanning af vindmøllenav

Vindmøllenav

Zebicon lavede en komplet overfladescanning af fire vindmøllenav, som efterfølgende blev sammenlignet med CAD parten.

Læs casen

Case: 3D scanning af ventilatorvinge

Ventilatorvinge

Multi-Wing International A/S ønskede viden om afbøjning på en ventilatorvinge. Zebicon 3D scannede emnet og sammenlignede de scannede data med vingens CAD part.

Læs casen

Case: 3D scanning af bronzefigur

Bronzefigur

Kunstneren Gudrun Steen-Andersen ønskede at 3D scanne skulpturen Satellite for at få en nøjagtig digital rekonstruktion til et kunstnerisk eksperiment.

Læs casen